In balans blijven met pizza

Zelf hou ik wel van een lekker pizza’tje, maar mijn vriend zou het zelfs elke dag kunnen eten. Dat doen we natuurlijk niet, maar zo op zijn tijd eten wij zeker ook een fijne, vettere pizza! Lekker in balans blijven met zo hier en daar wat comfort food, houd het allemaal maar makkelijker om verder ook gezonder te leven en eten. Dit keer maakte ik zelf de pizza, of althans, de bodem hoefde alleen uitgerold te worden, maar de toppings kozen we zelf. Plus probeerde we een pizzasteen van Weber uit op de Weber barbecue van mijn ouders. Benieuwd hoe dit was en wat de tips zijn? Lees dan snel verder!

Sowieso heb ik altijd onwijs veel ideeën voor pizza topping mogelijkheden, dus ook nu weer moest ik mijzelf tegenhouden in de supermarkt, maar heb ik toch veel verschillende toppings kunnen maken. Hieronder de verschillende delen van onze plaatpizza’s en ideeën voor als je jouw pizza ook zelf gaat beleggen:

  • Een combinatie van gerookte zalm, avocado en crème fraîche.
  • Heerlijke plakken truffelsalami. Je snapt wel dat hier niets meer bij hoeft.
  • Een combinatie van geitenkaas en cherrytomaatjes, afgetopt met gedroogde basilicum kruiden.
  • Een paar stukjes ansjovis. Dit is zout genoeg en hier hoeft zeker niets meer, want het heeft veel smaak van zichzelf.
  • Een combinatie van mozzarella, pesto en cherrytomaatjes. Top dit af met oregano. Na het bakken leg je er wat stukjes parmaham overheen en wat blaadjes rucola. Toppertje dit ook!

Als je de pizzasteen gebruikt moet je de pizza van te voren ergens anders op maken, want de pizzasteen moet opwarmen in de weber barbecue. Dit vermoeilijkte wel even het proces, dus de grootste tip hierbij is, zorg voor voldoende bloem ónder de pizza, zodat hij makkelijk op de pizzasteen te schuiven is, maar ook makkelijk weer los laat van de steen ná die paar minuten pakken. Paar minuten? Ja, paar minuten! Het ging echt onwijs snel. Wij hadden twee platen gemaakt en beiden waren na 5 minuten al klaar. Hou ze goed in de gaten, want verbranden doen ze wel snel en dat wil je natuurlijk niet hebben. De pizza was echt PERFECT! De gehele bodem was krokant, zelfs het echt middenstuk. Helemaal top dus!

Nu kun je trouwens wel denken, huh vette pizza jij. JA IK! Niemand hoeft altijd alleen maar gezond te eten. Alles is beter als het in balans is, dus ook een mooie gebalanceerd voedingspatroon is top. Zo op z’n tijd geniet ik met volle teugen van een frietje of in dit geval pizza. Dus, heb je er zin in? Lekker doen! Morgen kan je makkelijk weer gezond doen, in balans.

Geniet van je zondag. Ik zit in Maleisïe dus ik heb deze blog van te voren voor je uitgeschreven voor als je net als ik op zondag net wat meer behoefte hebt aan comfort food.

Heb jij ook een pizzasteen voor in de Weber (of een andere bbq?), dan ben ik benieuwd wat jij er wel eens op gemaakt. De volgende keer heb ik namelijk het bakken van een brood op het lijstje staan!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie