Nieuw huis, nieuwe keuken!

Als echte foodie kan ik niet wachten tot mijn eigen droomkeuken. En weet je wat? Deze komt er! Volgend jaar zomer wordt het huis, wat ik samen met mijn vriend heb gekocht, opgeleverd en als je dan alles nieuw mag kiezen, dan kies je natuurlijk je droom keuken uit! Vandaag verloopt de vergunning, dus als het goed is beginnen ze binnenkort echt met bouwen. Ik kan niet wachten op het huis en vooral niet op mijn eigen keuken!

Een kook eiland, dat is wat ik (en gelukkig mijn vriend ook) prachtig vind. Lekker bakken en braden op het gas, terwijl vrienden of familie aan het eiland mee staan te genieten van de geuren die al van het vuur af komen, onder het genot van een lekker drankje. En natuurlijk een hapje welke ik waarschijnlijk van te voren al gemaakt heb. Oh, ik kijk er zo naar uit als ik het er nu over heb!

Graag neem ik jullie mee in mijn wens naar mijn droomkeuken, maar mocht je in hetzelfde schuitje zitten, dan heb ik tips over het nadenken over een keuken:

  • Op wat wil je koken, gas of inductie?
  • Hoeveel werkblad heb je nodig?
  • Laden of kastdeuren? Denk goed na wat je (ongeveer) waar wilt gaan neerzetten.
  • Voldoende loopruimte?
  • Genoeg stroompunten?
  • Wat voor oven(s)?
  • Afzuigmogelijkheden
  • Vorm keuken, ben je beperkt of heb je alle ruimte?

Ook bij mijn vriend en mij kwam er vanaf op ons af dus wellicht helpen deze vragen een beetje. In ieder geval raad ik je heel erg aan om meerdere keukenwinkels af te gaan en daar je te laten adviseren. Waar je vervolgens een goed gevoel bij hebt, gelijk erna of later erna, kun je dan een (3D)-tekening laten maken en wellich zelfs al een offerte. Let erop bij het vergelijken van deze offertes dat je dezelfde kwaliteit moet verlangen om een duidelijke vergelijking te kunnen maken. Zowel de kwaliteit van jouw gekozen keukenapparaten als je kwaliteit van de kastdeurtjes zijn daarin erg belangrijk!

Inmiddels is onze keuken eigenlijk zo goed als rond en daarom vind ik het eigenlijk wel leuk om een foto’tje van de tekening met je te delen. Ook nu ben ik onwijs benieuwd wat je er van vindt, niet dat ik iets ga veranderen, maar gewoon nieuwsgierig! En mocht je nog praktische tips hebben, laat het me weten!!

Oja…. een nieuwe keukenmachine. En oh wat voor moois en bruikbaars ik nog meer in de keuken kan gaan gebruiken in de toekomst. Wie of wie kan mij voorzien van tips?

Liefs,

Madelon

 

P.s. sorry voor de slechtere foto’s, maar deze zijn gemaakt van de tekeningen uit de offerte hihi!

Geen reactie's

Geef een reactie