Pasta en sporten

Inmiddels heb je het al wel door, of je gaat het vanaf nu door hebben. Ik ben echt een pasta liefhebber. Heerlijk! Gecombineerd met een goede zelfgemaakte saus van bijvoorbeeld wat tomaat, een pesto of heel simpel op basis van een olie. Krijg er nu weer honger van.

In ieder geval vind ik een goed bordje pasta ook heel fijn en lekker om te eten als ik nog ga sporten ’s avonds. Vanavond rende ik mee met de Jeroen Boschloop in Den Bosch en daarom at ik vandaag ook graag pasta. Het viel helaas uiteindelijk een beetje tegen in mijn maag, en dus tijdens de run, maar goed helaas pindakaas, dat kan wel eens.

Vandaag aten we een Italiaanse pasta, namelijk de tortellini. Deze waren echt heerlijk, van de verse pasta’s van de Lidl. Aanrader! Tip! Samen met wat gehakt met Italiaanse kruiden en de Italiaanse groenten zak, vond ik dit een typisch Italiaanse pasta. Overigens heb ik er ook nog wat broccoli naast gegeten. Wellicht een beetje een gekke combinatie, was overigens goed te doen, maar deze was bijna niet meer goed. Ik gooi niet graag eten weg, maar groenten al helemaal niet! Plus die broccoli bevat natuurlijk veel eiwitten dus dat is altijd mooi meegenomen. Het recept is niet echt bijzonder, maar zal hem toch kort hieronder even toelichten:

Als je ook voor een verse pasta kiest, dan hoef je deze níet als eerste te gaan koken. Dit omdat de verse pasta’s in een aantal minuutjes al klaar zijn en de rest dan waarschijnlijk nog niet! Doe het gehakt in de pan. Laat de gehakt eventjes alleen in de pan, maar wanneer het gehakt nog maar half rozig is, mag je ook de zak groenten erbij doen. Voeg bij het gehakt en de groenten wat kruiden toe die je lekker vindt. Zo ben ik bijvoorbeeld fan van chilikruiden en basilicum, helemaal in deze combinatie! Kook daarna ook jouw verse pasta. Eventjes wachten en hoppa klaar is kees! Zoals je uit dit recept al kunt opmaken, heb je nu een mooi smakelijk bordje wat dus heeeeel snel klaar kan zijn.

Zoals ik net al zei heb ik dus vanavond meegedaan aan een run. Het was namelijk Jeroen Boschloop. Vorig jaar toen deze loop bezig was, was ik toevallig net ook aan het hardlopen en kwam ik de lopers tegen. Nu ik inmiddels twee wedstrijden erop heb zitten, wilde ik deze ook wel aan. Samen met een teamgenootje uit mijn hockeyteam. Het bleek uiteindelijk haar eerste wedstrijd, dus dat was voor mij ook weer even leuk! Zij was iets langer en daardoor was ze net wat sneller ook, maar uiteindelijk beiden binnen het uur de finish gehaald. Het was erg benauwd en warm, dus we vonden dat al een hele prestatie. Toch voelde ik tijdens en na de run wel de pasta nog in mijn maag rommelen.

Wat eet jij het liefste voordat je gaat hardlopen? Of loop je wellicht nooit hard ná de avondmaaltijd? Heb je nog tips voor mij? Ik ben weer benieuwd!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie