Teisseire siroop 0% suiker testen

In samenwerking met Jenny Alvares mocht ik de nieuwe suikervrije limonade smaken van het merk Teisseire testen. Bij deze test kreeg ik diverse opdrachten, en omdat ik alleen via Instagram jullie tot nu toe zo hier en daar heb geïnformeerd, schrijf ik nu dus ook nog even een blog erover. Even mijn mening en die van mijn testpersoon uitgebreider via deze blog.

Er zijn diverse suikervrije limonades van Teisseire, maar ik heb de smaken Aardbei & Framboos en Vlierbloesem geproefd. Twee totaal verschillende smaken, maar dus allebei suikervrij! Ideaal dus om te drinken als je simpel water een beetje beu bent. Ik ben bijvoorbeeld een water drinker, ik drink namelijk geen koffie en amper thee. Waarom? Geen reden! Koffie lust ik simpelweg gewoon niet en thee vind ik maar heel soms lekker, plus ik vind water gedurende de dag altijd lekker, dus prima voor mij. Maar.. als ik dan ’s avonds iets wil drinken, wil ik wel iets met een smaakje. Hoe fijn als je dan een glaasje ranja kunt pakken, zonder suiker!

Aardbei & Framboos

De smaak van aardbei en framboos is best zoet. Daarom zou ik eigenlijk dus ook niet zeggen dat er geen suiker in zit. Wel heeft de siroop zelf echt een aardbei en frambozen smaak. Wanneer je de siroop mengt met water, blijft hij die zoete geur en smaak houden. Je merkt dus ook echt niet dat er geen suiker in zit! Mijn testpersoon was het helemaal met mij eens over deze siroop. Ze proefde de siroop puur en gaf aan dat deze dezelfde geur en smaak als het rode fruit had. Verder is dit voor mij een standaard smaak om in huis te hebben, dus echt ideaal als die er zonder suiker is. Ik kan hem namelijk zowel met warm als koud weer heerlijk vinden. Hou je van de smaak van aardbei en framboos in je siroop? Dan is dit een aanrader!

Vlierbloesem

Deze smaak vond ik wat lastiger, want ik heb nog nooit vlierbloesem gegeten of gedronken. Kan dat überhaupt? Ik heb geen idee. In ieder geval kun je wel vlierbessen eten. Deze komen overigens in verschillende seizoenen van de struik/kleine boom. De bloesem bloeit ongeveer van mei t/m juni en de bessen in augustus en september. Ik had begrepen van kenners dat deze langs het water veel kunnen groeien, maar helaas heb ik ze niet gevonden. Met meerdere hardlooprondjes heb ik deze namelijk gezocht, maar helaas du onvindbaar. Zou ik te snel hebben gerend? Grapje, dat zeker niet.

Maar goed, de smaak van deze siroop vond ik lastiger in te schatten, dus ik liet mij vooral gewoon verrassen. Wat een heerlijke zachte siroop! Zoet op haar eigen manier, maar zo lekker fris en zacht. Mijn testpersoon vond deze siroop ook erg verrassend en gaf ook gelijk aan deze in huis te willen halen. Ook voor mij was dit een heerlijke smaak en dit zeker een blijvertje. Weet je wat ik echt ook echt fijn aan vind? Ik ken meerdere ranja-smaken zoals deze (bijvoorbeeld citroen, witte druiven), maar die hebben een droge nasmaak die ik niet fijn vind, maar deze vlierbloesem heeft dat niet! Yes!

En dan nog iets, nadat ik eigenlijk klaar was met mijn foto’s en testen van de ranja’s, had ik een gek idee om de glazen te mengen.. Weet je wat er toen gebeurde? Dát raad ik namelijk ook aan. Het was heerlijk om juist de verschillende smaken te combineren. Fris, zoetig en nog steeds hartstikke suikervrij. Zie op de foto’s ook het bomvolle en kleurrijke glas, waar ik alles in gemengd had. Dat lijkt toch net een échte cocktail?

De totale conclusie is dus super positief, geen droge nasmaak of een vieze smaak, omdat er geen suiker in zit, maar juist hartstikke lekker en zoet op haar eigen manier! Ik zeg Teisseire, ga zo door en maak nog meer lekkere smaken zonder suiker. Weet je wat ik nou nog een leuke zou vinden? De smaak van watermeloen voor volgend jaar zomer! Ik daag ze uit.

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie