Boergondisch te Den Bosch

Sinds ik echt aan het bloggen ben gegaan, denk ik net iets langer na waar ik ga eten. Normaal deed ik dat op zich al wel, maar nu vind het nóg leuker om nieuwe plekjes te ontdekken. Waar ik laatst ben wezen lunchen was geen nieuwe plek in Den Bosch, maar wel voor mij een nieuwe ervaring. En wat voor eentje, dikke plus aanrader. Hier kom ik zéker terug!

Het was namelijk echt heerlijk! Op de kaart stond zoveel lekkers dat ik het ook echt onwijs moeilijk vond om te kiezen. Maar goed laten we bij het begin beginnen. Samen met mijn vriend had ik zin om lekker buiten de deur te lunchen. Onze thuisstad Den Bosch heeft genoeg plekjes die we nog niet kenden, dus hop we kozen een straat en liepen ergens naar binnen waar we nog nooit geluncht hadden. Omdat ik deze lunchtent wel al bij naam kende, wist ik hoe het heette, maar op de pui stond nergens hun naam, waardoor ik ook kan begrijpen dat je er zo langs kunt lopen. De tent heette in ieder geval ‘Boergondisch’. Jazeker, met een ‘e’ en dus niet als bourgondisch!

Toen we eenmaal binnen waren gestapt, hadden we gelijk een blij gevoel. We werden door het personeel meteen vriendelijk gedag gezegd. We keken even rond want er was genoeg te zien. Vers brood, veel kaas, een hele toonbank vol met verse maaltijden en vleeswaren, maar ook veel potjes met streekproducten die je kon kopen. Naast het feit dat je er dus kunt gaan lunchen, kun je er ook producten kopen. Dit is dus vooral gericht op streekproducten van de boeren, maar je kunt er ook (gezonde) afhaalmaaltijden kopen. Dit ga ik zéker een keer doen als ik daar weer in de buurt woon, want potverdikkie dat zag er toch lekker uit!

Nadat we vriendelijk waren verwelkomt, gaf een van de dames aan dat ze even ging kijken voor een tafeltje. Vrij snel kwam ze terug en maakte ze een grapje door te zeggen dat ze een tafel gevraagd heeft om weg te gaan. Vind ik leuk, gewoon even een grapje er van maken. Maar goed, een tafel had dus de rekening gevraagd, dus we konden vrij snel een tafeltje krijgen. Wij vonden het geen probleem om even te wachten, want je kon nota bene genoeg zien in deze lunchtent. Als ik binnenkort een borrel moet regelen, ga ik zeker daar ook wat hapjes halen!

Inmiddels was de tafel vrij en konden we denk ik gaan zitten. Op dit moment liet de bediening het even afweten, want in eerste instantie had ze aangegeven dat we werden geroepen als de tafel schoon was, maar dit gebeurde maar niet. Dus hop, na een paar minuten waren we toch bang dat ons tafeltje zo meteen weer weg zou zijn (er kwamen namelijk nieuwe mensen binnen lopen!) en zijn we dus lekker gaan zitten. Blijkbaar was dit helemaal oké, want de bediening kwam vrij snel met de lunchkaart. Ze gaf ons heel goed de mogelijkheid om even op de kaart te kijken, ook voor een drankje.

Toen we binnenkwamen wist ik al meteen wat ik wilde drinken, want ik zag de lekkere sapjes van Slurp staan. Mijn vriend was ook overtuigd van mijn enthousiasme dus ging ook voor een van hun sapjes. Ik nam de appelvlierbessensap en hij de appelaardbeiensap. Allebei onwijs lekker! Het was moeilijk om te kiezen wat we wilden lunchen, want er stond zoveel lekkers op de kaart, maar het was toch gelukt!

Heel leuk dat we één lunch gerecht per persoon konden bestellen, zeg maar één broodje, maar dan met twee soorten beleg. Ik hou er van om lekker veel te proeven (en mijn vriend ook), dus wij gingen beiden voor die optie. Ik koos truffelkaas en venkelsalami met truffelmayonaise en mijn vriend koos ook de truffelkaas, maar combineerde dit met boergondische paté. Het werd allemaal vers gesneden voor ons wat we konden zien door de extreem open keuken.

En wauw, wat was het lekker! Ook de prijs vonden we heel erg meevallen. Een vers broodje met ontzettend lekker beleg erop en zeker niet de minste kwaliteit en hoeveelheid voor maar € 7,95. TOP! Tussendoor werd ook netjes gevraagd of het naar wens was en ook bij het afrekenen werd dit nogmaals gevraagd. Je snapt het wel, die hadden zeker een leuke fooi verdiend!

Mocht je een leuke borrel willen organiseren, haal hier heerlijke producten. Geen zin om te koken, maar wil je wel een goede hap eten, haal hier je afhaalmaaltijd en mocht je net zoals wij buiten de deur willen lunchen, dít is een échte tip. Helemaal als je een echte truffelliefhebber bent zoals ik, jammie!

Ik ben benieuwd wat je er van vond als je geweest bent, maar ook wat je er gedaan hebt (lunch, borrelhapjes of maaltijd). Of help me met een goede tip, dan kies ik dat de volgende keer als ik er ga eten!

Benieuwd naar deze heerlijke lunch tip? Via deze link kom je op hun website!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie