De Vooruitgang te Eindhoven

Nog nooit had ik eerder een gerecht bij deze tent besteld, dus het werd tijd dat ik dat eens ging ondervinden. Samen met mijn vriend besloten we nogmaals naar de Vooruitgang in Eindhoven te gaan. We waren al vaker op deze plek beland na of tijdens het shoppen, maar meestal voor een drankje. Een tijd geleden hebben z  e deze zaak op de schop genomen en het prachtig en helemaal in onze stijl aangekleed. Nu wij veel aan het kijken zijn naar meubels en andere woonaccessoires, vonden wij het dus weer leuk om hier naar binnen te stappen. Dit keer hadden we geluk (een vorige keer namelijk niet). Er waren nog plekjes vrij waar we wat konden drinken en eventueel ook mochten blijven eten. Yesss!

We begonnen aan een heerlijke tempranillo voor mij, een Spaanse rode wijn en mijn vriend koos voor een speciaal biertje. Het was al tegen half zeven en we hadden daarom al een lekkere trek. Gelijk bij ons eerste drankje bestelde we dus ook maar een aantal bitterballen. Je kunt mij volgens mij echt wakker maken voor bitterballen én dan vooral deze soort, echt yessss jammie heerlijk!

Na een tijdje besloten we toch de avondkaart maar eens goed te gaan bekijken. We zaten er goed. Genoten van onze vrije dag en van de mooie zaak. Daarnaast zijn wij volgens mij nooit uitgepraat dus wat dat betreft zaten we sowieso wel chill. Helaas was de bediening echt niet zo top. Zowel mijn vriend als ik hebben genoeg horeca ervaring opgedaan om daar op te letten en daar dus ook iets van te vinden. Het personeel op de vloer mocht echt wel wat meer lachen en nét dat tandje bijzetten om te laten zien dat ze er zijn om alle gasten een leuke avond te geven. Behalve trouwens de (denken wij) bedrijfsleidster. Zij was wel erg vriendelijk!

Toen.. de avondkaart. Mijn favoriet! Ik ben echt een dinerfan! Avond eten vind ik het allerlekkerst van de dag. Daar kan ik het meest mee variëren en onwijs veel groenten instoppen. Dus ook uiteten in de avond doe ik vele malen liever dan lunchen. En dan ga ik vooral voor gerechten die ik thuis niet zo snel of makkelijk maak. Vandaag koos ik voor de zeewier-burger van The Dutch Weed Burger. Ik was echt enorm nieuwsgierig en wauw, dit was het helemaal. Deze burger vond ik na de eerste hap al geweldig. Het groene broodje ziet er een beetje gek uit, maar aan de andere kant, er is wel meer eten groen natuurlijk, dus dat kwam ook helemaal goed. Ik heb de burger geheel opgegeten, want ik wilde echt geen hapje missen van deze heerlijke burger. Mijn vriend koos voor een standaard burger en deze vond hij ook erg lekker, dus mocht je echt geen zeewier lusten (hoe smaakt dat? LEKKER!), dan kun je dus die bestellen.

Nadat we waren uitgegeten heb ik nog even bij de bediening nagevraagd of de burger zelf, zegmaar het ‘vlees’ gedeelte van de burger ook echt van zeewier was. De structuur leek namelijk veel meer op stukjes kip. Nou ben ik niet vegetarisch, maar dat zou toch erg vreemd zijn op een vega burger. Het meisje uit de bediening ging het even navragen en kwam uiteindelijk een beetje met een onzeker antwoord terug dat alles van zeewier was gemaakt. Helaas kon ik er nog weinig mee, maar ik ben zelf inmiddels al gaan googlen naar of ik dit zelf kan maken. Het kan… maar is niet makkelijk. Uitdaging!!

Mocht je dus bij de Vooruitgang een hapje willen gaan eten in Eindhoven, kies dan vooral voor The Dutch Weed Burger. Hij is fantastisch!!!

Heb jij deze burger al wel eens op? Ze schijnen in meerdere restaurants geserveerd te worden en zelfs op festivals. Ik ben benieuwd wat jij er van vond!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie