Loods 61 in Eindhoven

Vanmiddag zijn we eens de andere kant opgelopen om te zoeken naar een lunchtentje in Eindhoven. Vaak als ik ga shoppen, hoef ik niet per se te gaan zitten voor een lunch. Dat vind ik dan zo veel tijd kosten, maar nu waren we best vroeg vertrokken voor het shoppen, dus we hadden tijd genoeg! We vonden erg veel leuke lunchtenten in dit gedeelte van Eindhoven. Het was redelijk warm, maar het was net te koud om ergens buiten te lunchen. Toen kwamen we ‘Loods 61’ tegen. Een grote raampartij was opengeschoven, waardoor je binnen zat, maar tegelijkertijd ook een beetje buiten. We kozen een tafeltje aan de buitenste rand naar buiten.

De lunchkaart was erg uitgebreid, dus we hadden even nodig om hem goed te bekijken. Er stond van alles op, van simpele sandwiches tot piadina’s en van salades tot grote warme lunchgerechten. Gelukkig stond er uitgelegd wat een piadina was, want ik had er nog nooit van gehoord. Het was een Italiaans platbrood stond erbij vermeld. Ik zag daar een heerlijke combinatie van lauwwarme geitenkaas met spekjes, honing en tomaat bij staan. Dat leek mij heerlijk. Mijn vriend koos een sandwich met carpaccio. De piadina was echt onwijs goed gevuld. Er zat écht heel veel geitenkaas in. Daar hou ik echt van, dus dat ging er erg goed in. Daarnaast was de piadina goed aangevuld met spek, tomaat en honing. Het brood zelf was heerlijk krokant. Het was inderdaad een plat brood en dat vond ik wel echt een hele leuke afwisseling. Je ziet toch vaak tegenwoordig van die lekkere dikke sneden brood bij dit soort lunchgerechten, ook erg lekker, maar dan was dit wel echt een leuke afwisseling!

De bediening viel helaas niet echt op. Ze waren er om de bestelling op te nemen en om de bestelling te serveren, maar meer was het niet. Ook werd er weinig gelachen naar de gasten, wat het toch allemaal even net wat gezelliger had gemaakt. Daarnaast waren ze ook best langzaam. Er stond buiten een groot terras klaar voor wanneer het wel zonnig weer zou zijn, maar ik vraag me af of ze het grote terras hadden kunnen draaien. Het was namelijk verreweg van druk binnen. Binnen hadden ze namelijk ook nog veel meer stoelen en tafels staan dan er bezet waren. Het zag er overigens wel allemaal prachtig uit! Ik heb het idee dat het vrij nieuw was of kort geleden goed opgeknapt zou zijn. Hieronder een paar foto’s van de uitstraling van deze mooi aangeklede horecatent.

Of ik er nog een keer heen zou gaan? Nee, niet per se. Het was lekker, maar verder had het weinig echt bijzonders. Aangezien er nog veel meer leuke lunchzaken hier in de buurt zaten, zou ik de volgende keer dus wel weer iets anders gaan uitproberen.

Wil je er een keertje heen? Je kunt Loods 61 vinden op adres: Kleine Berg 61A, 5611 JT in Eindhoven.

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie