Nieuw! Tappunt in Den Bosch

Vorige week zaterdag ging de nieuwe horecazaak Tappunt in Den Bosch open. Ik was uitgenodigd om op deze eerste dag te komen kijken én proeven. Yorick en Lauren Roels van M’EAT in Den Bosch zijn nu ook de eigenaren van deze nieuwe, fantastische hotspot. Al gelijk van het moment dat ik binnenstapte, voelde ik de enorme energie van de eigenaren en hun medewerkers. Allen ontzettend enthousiast en hopende op een geslaagde eerste dag open.

Bij Tappunt kun je vooral terecht voor de combinatie van flammkuchen en speciaal biertjes. De flammkuchen kunnen in twee maten besteld worden. Zo kun je er bijvoorbeeld meerdere delen met je tafelgenoten, maar je kunt er ook ééntje als maaltijd voor jezelf bestellen. Daarnaast hebben ze ook diverse salades op de kaart staan die ook weer als side salad of als maaltijdsalade zijn te bestellen. Ideaal dus en voor ieder wat wils. Als eerste echte flammkunchen restaurant van Nederland lieten zij mij maar al te graag een flammkuchen proberen. Ik ben verrast met twee soorten flammkuchen. Bij allebei hadden ze daar een speciaal geselecteerd speciaal biertje van de tap bij geserveerd. Deze speciaal biertjes worden op de drankenkaart omschreven door middel van een smaakprofiel. Ook op de menukaart staan bij alle flammkuchen en salades omschreven welk smaakprofiel bier hierbij past. Ideaal dus als je niet exact weet welke smaken goed met elkaar gaan.

Op de tap heb je keuze uit tien verschillende tapbieren, die ook regelmatig zullen wisselen. Je kunt via een aantal strakke matrixborden lezen welke biertjes er op dat moment van de tap te verkrijgen zijn. Daarnaast hebben ze nu ook al 60 verschillende biertjes uit de fles beschikbaar, maar ze hebben de ambitie om dit aantal door te laten groeien naar 150 verschillende biertjes! Met twee soorten strippenkaarten helpen zij de bezoeker om verschillende biertjes te proeven en dus juist uit zijn of haar comfortzone qua bierkeuze te stappen. Zo hebben ze een (gratis) strippenkaart met daarop 24 verschillende speciaal biertjes. Je kunt deze strippenkaart, zoals vroeger de conducteur echt nog deed, laten knippen wanneer je een biertje van deze kaart besteld. Als je dan alle 24 de biertjes hebt geprobeerd, krijg je weer een ander verrassend speciaal biertje van het huis. Een leuk idee om dus biertjes te bestellen en te proeven, welke je normaal misschien wel helemaal nooit geprobeerd zou hebben.

De kaart is dus vooral gebaseerd op de flammkuchen. Yorick en Lauren hebben hun inspiratie opgedaan in het land van de Flammkunchen: Duitsland. Ze hebben hier dan ook veel geproefd om te ontdekken wat ze wilden gaan serveren. Overigens een erg leuk detail is dat de bodem van de flammkuchen bij Tappunt ook echt uit Duitsland komt. Nog sterker, deze bodem is als enige in Nederland in dit restaurant te vinden! Door hun speciale manier van bakken zijn ze ook heerlijk knapperig. Ze gaan namelijk in een oven met twee tempraturen. Bovenin de oven is de temperatuur hoger dan onderin de oven, omdat anders de bodem zou verbranden.

Dit alles kun je van de hele week (behalve dinsdag) proeven bij Tappunt in Den Bosch. Ze zijn elke dag van twaalf uur ’s middags tot twee uur ’s nachts open en de keuken is ook zelfs open tot twaalf uur. De flammkuchen kun je hier dus als lunch, diner of als borrelhap gaan nuttigen. Of ik enthousiast ben? Jazeker! Hier ga ik snel weer naar terug om weer andere flammkuchen en biertjes te proberen. De flammkuchen die ik nu geproefd had waren de ‘die elsasser flamm’ en de ‘die gesunde flamm’. Geen van beiden zouden mijn eerste keuzes zijn, maar allebei zou ik ze zo weer bestellen. Vooral ‘die gesunde’ was een ware verrassing! Overigens was dit een dessert. Leuk toch? Flammkuchen als dessert!

Ik wens de heren onwijs veel succes en ik kom dus gauw weer langs. Dus mocht jij vanavond nog niets te doen hebben, of wanneer je dit leest, GAAN (en zorg dat je trek hebt)!

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie