Uiteten bij ‘Vrienden’ in Den Bosch

Een paar weken geleden ging ik bij ‘Vrienden’ eten. Nu denk je waarschijnlijk, waarom staan in hemelsnaam die aanhalingstekens om vrienden, alsof het geen echte vrienden zijn. Grapje, het restaurant heet namelijk ‘Vrienden’. Heel toevallig zijn de eigenaren wel vrienden van mij. Ik heb in het verleden met hen samengewerkt bij een restaurant in ‘s-Hertogenbosch, waar ik werkte tijdens mijn studieperiode.

Sowieso dus heel tof om te zien dat je leeftijdsgenoten iets voor zichzelf zijn begonnen. Stoer en dapper vind ik dat. Nooit risicoloos, dus echt heel mooi dat ze dit proberen. Inmiddels zijn ze al bijna een jaar open en was dit de tweede keer dat ik er at. Eerder was mijn blog nog niet echt online, dus vandaar dat ik er nu pas over schrijf.

Restaurant ‘Vrienden’ is gespecialiseerd in kipgerechten, dus uiteraard werd er veel kip gegeten! Bij binnenkomst werden we gelijk heel enthousiast geholpen door een meisje uit de bediening. Heel fijn om je gewenst te voelen. We mochten zelf een tafeltje uitzoeken, waarschijnlijk omdat het nog niet druk was. Overigens lag dit aan het feit dat wij vroeg op de avond er waren. Na verloop van tijd werd het namelijk steeds drukker en zaten er overal mensen om ons heen.

Nadat we een plekje hadden gevonden werd ons snel de kaart overhandigd en mochten we iets te drinken bestellen. Ook het brengen van het bestelde drankje ging daarna erg vlot. Fijn als je dorst én honger hebt, dus ook een mandje brood vooraf was voor ons erg welkom. Hier zat trouwens onwijs lekkere kruidenboter bij. Dus aanrader als je daarvan houdt! Ik bestel heel vaak geen mandje met brood omdat ik dan daarna al vrij ‘vol’ zit, maar nu hadden we er beiden zin in dus hop lekker wel besteld. Vers brood vind ik overigens wel heeel lekker, dus wenselijk is het altijd.

Samen met mijn vriend koos ik voor een drie gangen menu en zoals je waarschijnlijk al verwachtte, staat er veel kip op de kaart. Als voorgerecht koos ik voor een zacht gegaarde kipcarpaccio. Deze was echt verrukkelijk! De kip zelf was onwijs lekker, maar ook de kappertjes en de dressing die erbij zaten maakte deze kip nog beter. Het leek wel alsof de kappertjes kort gebakken of gefrituurd waren, in ieder geval heel smakelijk en krokant werden ze ervan!

Als hoofdgerecht koos ik uiteraard een kip van het spit. Je kon kiezen tussen halve en hele kippen, maar een halve zag er al zo groot uit, dat ik het lekker bij een halve heb gelaten. Mijn vriend trouwens ook en ze waren beiden zo groot dat we ze allebei niet opgekregen hebben. Je kon de kip in drie smaken kiezen, naturel, bbq of spicy. Ik koos voor de spicy variant en mijn vriend voor de bbq versie. Beiden erg lekker. Spicy had wel echt iets meer smaak, maar was bijvoorbeeld te pittig voor mijn vriend. Ik kan dat gelukkig goed hebben dus genoot er lekker van. De kip zelf was super mals, heerlijk! Zo leuk trouwens dat deze aan het spit boven houtskool midden in het restaurant hangen. Je kunt er dus echt niet omheen dat zij een restaurant gespecialiseerd in kipgerechten zijn.

Normaal pak ik nooit een dessert, maar voor deze keer wilde ik het wel proberen. Één van de eigenaren maakt namelijk zelf cheesecake, dus hop #fitgirl opzij en proberen die hap. En tjonge jonge wat was hij lekker zeg. Dus in plaats van, oké ik neem wel een klein hapje, ging de hele cake gewoon op. Mocht je hier dus van houden en plek voor hebben na de kip (of je laat er gewoon plek voor over), dan zéker bestellen.

Al met al dus heel lekker gegeten. Lekker easygoing sfeertje hangt er in het restaurant. Om ons heen zaten verschillende leeftijden te eten. Zowel kleine kinderen als volwassenen, iedereen lust toch ook kip? In ieder geval wel veel mensen, dus dat is handig! Overigens, als je geen kip liefhebber bent, of vegatarisch bent. Er staat nog veel meer op de kaart wat ook heel lekker is. De eerste keer dat ik hier was eten heb ik namelijk ook wat mais, zoete aardappelfrietjes, gevulde champignons etc als bijgerechten gegeten. Een groentestapel, een steak of buikspek zijn een aantal voorbeelden van de hoofdgerechten voor als je geen kip wilt bestellen.

Dussss…. do you like chicken? Dit is een fijne aanrader bij twee ontzettend leuke mannen als eigenaren! Ben je er inmiddels geweest? Dan ben ik enorm benieuwd hoe je het vond en of er nog gerechten zijn die je voor mij volgende keer aanraadt.

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie