De allerlekkerste granola

Ingrediënten
  • 160 gram havermout
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 2 handjes rozijnen
  • 50 gram noten (dit mag natuurlijk de noten zijn die jij lekker vindt)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels water
Bereiding

Zet je oven aan op 150 graden. Doe de havermout in een grote kom. Intussen weeg je de noten af en maak je deze klein. Dit kan in bijvoorbeeld een keukenmachine of blender. Mocht je deze niet hebben of je wilt de noten groot houden, dat kan natuurlijk ook gewoon. Maak daarna de kokosolie warm in een pannetje. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in de kom met havermout en roer zodat alles goed gemengd is. Mocht je nu vinden dat hij niet goed mengt, kan je er altijd nog een beetje agavesiroop en water bij doen, maar niet te veel! Verspreid daarna de hele ‘bende’ op een bakplaat en zet deze ongeveer 15 à 20 minuten in de oven. Na ongeveer tien minuten kun je de boel een beetje omgooien, maar móet niet. Wanneer het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen, is hij ongeveer klaar. Zet de bakplaat even buiten de oven en laat hem rustig afkoelen. Nu komt het crunchy gedeelte van de granola om de hoek kijken! Dus nog even afwachten… en je mag hem gaan proeven!

2 Reactie's
  • Ellen
    Geplaatst op 17:07h, 03 september Beantwoorden

    Hmm! Super makkelijk te maken en echt zo lekker. Deze week is mijn ontbijt een feestje 🎉

Geef een reactie