Broccoli-courgette soep

Ingrediënten
  • 1 rood pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui (rood of wit)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 broccoli
  • 2 courgette
  • Olijfolie
Bereiding

Snijd zowel de rode peper, de knoflookteentjes als de ui in stukjes. Zet een grote (soep-) pan aan op het vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Als je de ui, peper en knoflook klein hebt gesneden, voeg deze dan toe aan de olijfolie. Roer deze regelmatig door, zodat ze niet aanbranden. Intussen kun je wel alvast de courgette en de broccoli gaan snijden. Afhankelijk van je tijd zou ik ze wel of niet klein snijden. Genoeg tijd? Dan lekker de stukken groot houden. Weinig tijd? Snijd je groenten dan klein. Het verschil daardoor zit hem in het volgende. Als je de groenten groot houdt, duurt het langer voordat ze gaar zijn en gepureerd kunnen worden als soep, en natuurlijk andersom wanneer je de groenten klein snijdt.

Leg de deksel op de pan zodat de warmte en het vocht in de pan blijft. Als je denk dat de courgette en broccoli gaar zijn, kun je dit testen door in de stronk van de broccoli met een vork te prikken. Als je vork redelijk makkelijk weer los laat, zijn je groenten gaar genoeg om te gaan pureren. Pak je staafmixer en haal je pan van het vuur. De soep hoeft niet meer terug op het vuur, dus deze mag alvast uitgezet worden. Pureer je ingrediënten door elkaar en klein. Overigens mag je natuurlijk zelf bepalen hoe klein je courgette en broccoli pureert. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog wat kleine stukjes te laten zitten, zodat je een kleine bite hebt in je soep.

Ik vind het altijd heerlijk om er met vers luxe brood in te dippen, dus ik haal meestal een luxe stokbrood of zo’n grote luxe bol erbij. Maar hoeft natuurlijk niet, de keuze is aan jou!

Geen reactie's

Geef een reactie