Gevulde courgette met tonijn

Het recept is gebaseerd op 3 à 4 personen.

Ingrediënten
 • 2 courgettes Ik had dit keer de gele courgettes
 • 3 tomaten
 • 1 puntpaprika
 • 1 rode ui
 • 2 blikjes tonijn Ik koos voor de variant op basis van olie
 • 100 gram feta kaas of witte kaas
 • Handje basilicum blaadjes
Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden. Pak een grote mengkom waar je alle ingredienten die in de courgette komen bij elkaar kunt husselen. Snijd de puntpaprika, de tomaat en de rode ui in kleine blokjes of snippers en doe deze in de grote mengkom. Voeg daar de tonijn aan toe. Je hoeft deze blikjes niet van te voren uit te laten lekken. Brokkel de feta kaas of snijd heb ik blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en voeg deze ook toe aan de mengkom. De basilicum blaadjes kun je klein scheuren en er ook aan toevoegen.

Als laatste voeg je de inhoud van de courgette toe aan deze mengkom. Pak hiervoor een eetlepel, snijd allereerst de courgette in de lengte door het midden en lepel de courgette voorzichtig uit. Doe dit namelijk niet te hard. Er is een kans dat je hem breekt of er wellicht te veel uit lepelt. Ik kies er daarom altijd alleen voor om de binnenkant welke al enigszins zacht is alleen eruit te halen. Snijd eventueel deze inhoud van de courgette nog klein als hij nog in grote stukken is en voeg hem toe. Nu kun je jouw mengkom goed gaan husselen.

Pak een grote ovenschaal, of eventueel twee kleine, en leg daar de vier halve courgettes naast elkaar in. Je kunt nu elke courgette gaan vullen met het gemaakte tonijn mengsel. Omdat ik nog veel mengsel over had, maar dit juist heel lekker vind, koos ik ervoor om de courgettes dicht bij elkaar te leggen en het mengsel geheel over de courgettes heen te gooien.

2 Reactie's
 • Monique Jansen
  Geplaatst op 22:35h, 20 augustus Beantwoorden

  Hi Madelon,

  Kei lekker! Mijn courgette oogst is enorm dit jaar dus ik heb ze zo voor het oprapen:) Ik heb vanalles als vulling gebruikt maar nog nooit tonijn en daar ben ik dol op😋
  Thanks!

  • puurmaddie
   Geplaatst op 19:36h, 28 augustus Beantwoorden

   Hoi Monique,
   Oh, wat heerlijk dat je zoveel courgettes hebt! Dat is echt mijn favoriete groenten, zo lekker!
   Ik ben benieuwd hoe je de combinatie met tonijn als vulling vindt!

Geef een reactie