Courgetti avocado met gamba’s

Het recept is gebaseerd op twee personen.

Ingrediënten
  • 1 bak courgetti van 400 gram Ik kocht deze bij de Albert Heijn (voor een luie dag), maar je kunt natuurlijk ook gewoon 1 courgettes kopen en deze door de spirelli halen.
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 avocado’s Je kunt ervoor kiezen om er ééntje te pakken als je ‘de saus’ minder romig wilt hebben.
  • 175 gram sojabonen
  • 200 gram gamba’s
  • Handje verse basilicum
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
Bereiding

Als je het jezelf net zo makkelijk hebt gemaakt als ik vandaag heb gedaan, hoef je alleen maar de ui, de knoflook en de cherrytomaatjes te snijden en natuurlijk de avocado’s te openen. Wanneer je de courgette nog zelf door de spirelli moet halen, dan zou ik aanraden dit als eerste te doen. Vervolgens kun je dan mijn recept aan houden.

Snijd zowel de ui als de knoflook klein en doe deze in de koekenpan. Intussen kun je alvast de avocado’s openen en het schil eraf halen. Voeg wanneer je ui en knoflook een beetje gebakken zijn de gamba’s toe. Laat de gamba’s net een beetje dichtschroeien, maar zeker niet op een te hoog vuur zodat ze snel klaar zijn en voeg dan gelijk de courgette slierten aan je pan toe. Ook de sojabonen en de avocado kun je al toevoegen. Intussen roer je regelmatig door je pan en snijd je de cherrytomaten door het midden. Voeg nadat je de cherrytomaten gesneden hebt, deze ook toe aan de pan. Scheur de blaadjes verse basilicum in kleine stukjes boven de pan en laat ze erin vallen. Wanneer jouw avocado lekker zacht als een soort saus dient aan deze heerlijke maaltijd, kun je aan tafel! Voeg wat peper naar smaak toe. Van mij mocht er best wat peper bij voor een wat pittigere smaak namelijk.

Ik vond dit echt heerlijk, dus alweer een echte aanrader! Nog een voordeel, je hebt maar één koekenpan nodig. Tenminste, als je er geen pasta bij kookt. Ideaal toch?

Geen reactie's

Geef een reactie