Courgetti pesto met gerookte zalm

Het recept is gebaseerd op 4 personen.

Ingrediënten
  • 4 courgettes
  • 4 tomaten
  • 4 lente uitjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels pesto
  • 200 gram gerookte zalm
Bereiding

Als eerste raad ik je aan om de courgette in courgetti te veranderen. Ik gebruik hiervoor de spirelli. Natuurlijk kan het ook zonder met een rasp of hele dunne slierten snijden, maar de spirelli werkt zo fijn dat voor mij in ieder geval het snelste is. Vier courgettes door de spirelli halen (of hoe je het doet) kost wel even tijd. Wanneer je de courgette dus als eerste klaar hebt, kun je deze alvast in een (grote!!) koekenpan doen. Deze laat nog best wat vocht los, dus die kun je dan gemakkelijk nog een beetje eruit halen. Zonder dat je dus andere ingrediënten er aan toegevoegd hebt.

Pak een klein koekenpannetje en bak daarin de pijnboompitten bruin. Er wordt vaak gezegd zonder olie, maar ik gebruik hier altijd een druppeltje olijfolie voor. Dit heb ik geleerd tijdens een kookworkshop en sinds toen doe ik dat dus ook gewoon. Kies wat je wilt overigens! Snijd intussen de tomaat en de lente uitjes klein. Deze kun je, nádat je het overige vocht uit de koekenpan hebt gehaald, bij de courgetti doen. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Nadat de lente ui en de tomaat een beetje mee warm geworden is, kun je hier de pesto en zalm snippers aan toevoegen. Als laatste voeg je dan ook nog de pijnboompitten toe. De reden dat je deze pas op het allerlaatste toevoegt, is omdat deze toch al warm zijn en dan de meeste smaak behouden!

Geen reactie's

Geef een reactie