Dadelcake

Ingrediënten
 • 250 gram dadels (zonder pit)
 • 120 gram amandelen
 • 4 eetlepels cacaopoeder
 • 4 eieren
 • 1 theelepel baking soda
Bereiding

Je hebt voor dit recept een (kleine) keukenmachine, een bakblik en een oven nodig. Verwarm je oven voor op 170 graden. Zoals je inmiddels wel gewend bent van mij waarschijnlijk, vet ik nooit mijn bakblik in met wat dan ook. Verfrommel een vel bakpapier onder de kraan en hij wordt flexibel genoeg om het bakblik daarmee te bekleden. Ik heb een kleine keukenmachine dus heb het volgende proces qua hoeveelheden gehalveerd en de keukenmachine twee maal gebruikt, maar mocht je een grote hebben, dan kan alles dus gewoon bij elkaar.

Pak zowel de amandelen, het cacaopoeder als de dadels en doe deze in de keukenmachine. Dit hoeft geen super glad mengsel te worden, maar zorg ervoor dat de dadels en de amandelen klein genoeg zijn. Denk dan aan stukjes van ongeveer een halve centimeter bij een halve centimeter.

Wanneer dit mengsel oké is, vul je een mengkom met dit mengsel. Vervolgens voeg je aan dit mengsel een theelepel baking soda en vier eieren. Meng dit allemaal goed door elkaar. Je kunt er voor kiezen om dit terug in de keukenmachine te doen (om te mengen), maar dat heb ik niet gedaan waardoor de structuur van de cake zometeen lekker een beetje knapperig is en je dus een echte ‘bite’ blijft houden.

Zo simpel als het kan zijn, ben je nu al klaar om je bakblik te gaan vullen. Vul het bakblik met het mengsel en zorg dat je hem goed verdeeld over jouw gehele vorm. Zet hem in de oven en zet je timer op 35 minuten. Daarna kun je hem eigenlijk al zo goed als gelijk eten. Smakelijk!

1Reactie
 • Anita de Roij
  Geplaatst op 16:33h, 19 januari Beantwoorden

  Hoi Madelon,

  Vandaag de dadelcake gemaakt.
  Goed gelukt en erg lekker, vooral na een duurloop is het een goede aanvulling!

  Groetjes Anita de Roij 😊

Geef een reactie