Gezonde snickers!

Het recept is voor 7 à 8 repen, afhankelijk van de dikte waarin je ze snijdt kan je er natuurlijk nog meer maken.

Ingrediënten
 • 3 eetlepels agavesiroop
 • 150 gram ongezoute pinda’s
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
 • 100 gram chocolade puur Ik had de biologische 85% cacao versie van de Jumbo
Bereiding

De bereiding is echt onwijs simpel. Bak de ongezoute pinda’s kort in een pan, nadat ze lekker beginnen te ruiken, doe je ze in een keukenmachine en maak je ze klein. Let op, maak ze niet te klein dus gebruik de keukenmachine maar kort. Je zet hem namelijk zometeen nogmaals aan. Doe er nu de agavesiroop en de kokosolie bij en zet je keukenmachine nog een keer kort aan. Vul een cakeblik met bakpapier. Tip! Maak je bakpapier nat en verfrommel hem een beetje onder de kraan. Je kunt hem nu veel makkelijker in de cakeblik leggen. Leeg je kom met het pindamengsel in je cakeblik en verdeel deze gelijk over het gehele blik. Zet hem hierna in de koelkast.

Intussen maak je de chocolade warm door hem au bain-marie in een pannetje op te warmen of gebruik je magnetron. Zorg dat de chocolade geheel gesmolten is. Nadat deze gesmolten is, pak je je cakeblik weer uit de koelkast en laat je de chocolade vloeien over de pinda’s. Zorg ook nu er weer voor dat je de chocolade gelijk verdeeld wordt over je cakeblik. Zet nu minstens 1,5 uur in de koelkast.

Als je geduld van 1,5 uur op de proef is gesteld, kun je gaan aanvallen! Snijd de grote reep in kleinere reepjes en voilà, jouw gezondere versie van de snicker!

2 Reactie's
 • Anita de Roij
  Geplaatst op 20:06h, 25 augustus Beantwoorden

  Net gemaakt, nu 1,5 uur wachten voor het resultaat..
  Maar ik denk dat het wel goed komt 😁

  • puurmaddie
   Geplaatst op 19:34h, 28 augustus Beantwoorden

   Wat leuk dat je ze gemaakt hebt! Smaakte de gezondere snicker je goed?

Geef een reactie