Gezondere Lion (7 à 8 stuks)

Ingrediënten
  • 5 rijstwafels In mijn geval kwam dit uit op 35 gram.
  • 175 gram dadels Bij mij waren dit 18 dadels.
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 100 gram pure chocolade
Bereiding

Allereerst maak je de rijstwafels klein in jouw keukenmachine. Pak een ruime kom waarin je zo meteen goed met je handen de ingrediënten kunt kneden. Vervolgens maak je jouw dadels pitvrij en maak je ze samen met de agave siroop tot een gladde massa in de keukenmachine. De gladde dadel massa kun je nu samen doen bij de kleine kruimels van je rijstwafels. Nu even lekker je handen wassen en je sieraden af, want nu mag je lekker gaan sneden. Probeer zo goed mogelijk de rijstwafels te verdelen in de kleffe massa van de dadels. Mocht de rijstwafels goed blijven plakken in de gehele massa, dan kun je het geheel nu als het goed is als een bal vast houden.

Pak nu een cakevorm en een bakvel. Het bakvel kun je nat maken en kreuken. Dit maakt het makkelijker om hem in jouw cakevorm te doen. Nu je cakevorm is bedekt met het bakpapier, kun je de bal dadel/rijstwafel gaan plat maken in deze vorm. Duw over de gehele onderkant van de cakevorm de massa uit. Zorg dat de hele cakevorm gevuld is en zet deze vorm een half uurtje in de koelkast. Tegen de tijd dat jouw cakevorm een half uur (of langer mag ook) in de koelkast heeft gestaan, kun je de chocolade au bain-marie of in de magnetron gaan opwarmen. Het is namelijk de bedoeling dat deze chocolade over jouw massa van dadels en rijstwafel in de cakevorm gegoten kan worden. Wanneer je de chocolade erover heen aan het gieten bent, zorg ervoor dat je overal ongeveer evenveel hebt gegoten.

Je cakevorm kan nu terug in de koelkast en jouw gezondere versie van de lion is klaar als de chocolade hard is geworden.

Geen reactie's

Geef een reactie