Havermoutkoeken (12 stuks)

Ingrediënten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram havermout
  • 50 gram speltmeel
  • 75 gram rozijnen
  • 60 gram noten
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
Bereiding

Verwarm je oven op 175 graden. Maak nu als eerste de noten klein. Ze mogen zo klein als je wilt. Dit kun je dus doen in een keukenmachine, maar je kunt ze ook grof hakken met jouw eigen kracht. Pak vervolgens een kom en klop daar de twee eieren in. Verwarm de kokosolie in een pannetje zodat deze gesmolten is. Ik had verse honing staan van een schattig boerenmarktje in de Ardennen en deze was aan de harde kant. Mocht dat bij jouw honing ook zijn, dan kun je deze samen met de kokosolie verwarmen, tot deze beiden gesmolten zijn.

Het was al niet moeilijk, maar nu wordt het pas écht makkelijk. In de kom met eieren meng je álle andere ingrediënten door elkaar. Je kunt het gemakkelijk met een lepel blijven roeren. Omdat je de havermout niet kleiner maakt in een keukenmachine, hebben de koeken na het bakken zometeen een robuuste uitstraling. Nadat alles goed gemengd is, kun je het beslag gaan verdelen in koekjes. Pak het rek uit de oven, leg er een bakvel op en verdeel de inhoud van je beslag in ongeveer twaalf partjes. Ik koos ervoor om eerst ballen te maken en vervolgens deze pas plat te drukken op de plaat. Zet de koeken ongeveer 15 minuten in de oven.

Als ze klaar zijn, wat overigens heerlijk ruikt, moet je nog wel even geduld hebben. De koeken zijn het lekkerste als je ze helemaal laat afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.

Geen reactie's

Geef een reactie