Kalettes met zoete aardappel

Ingrediënten
  • 400 gram kalettes (2 zakken van de Lidl)
  • 1 echt grote zoete aardappel, of twee middelgrote
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 4 rundersaucijzen
  • Een half blokje groentebouillon
  • Olijfolie
Bereiding

Als eerste snijd je de knoflook en het rode pepertje klein. Vervolgens snijd je rode ui. Deze sneed ik middelgroot, dus geen halve ringen, maar ook geen snipper stukjes. Ik koos ervoor om eerst nog meer ingrediënten te snijden voordat ik op het gas aan het werk kon. Als volgende sneed ik alle kalettes door de helft en de puntpaprika in grote halve ringen. Daarna heb ik ook de zoete aardappel in kleine blokjes gesneden. Ik sneed blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 of 2 bij 2 centimeter. Dit komt uiteraard niet zo nauw, maar houd ongeveer hetzelfde aan zodat ze allemaal evenveel tijd nodig hebben om gaar te worden. Als laatste tijdens de voorbereiding snij je het vel van de worst in en haal je het hele velletje van de worst af. Vervolgens sneed ik elke worst in zes gelijke stukken.

Nu begon ik aan het gas. Ik koos ervoor om al mijn ingrediënten te verdelen in twee wokpannen, maar uiteindelijk paste het toch wel in één grote wokpan. Alles wat ik hier na zeg, doe je dus in beiden wokpannen. Doe een klein beetje olijfolie in je wokpan en voeg daarna de rode peper, het knoflook en de rode ui in de pan erbij. Laat dit rustig bakken en zet tussendoor een liter water met een half blokje bouillon op het vuur in een klein steelpannetje. Laat het water niet koken, maar zet het gas zacht aan voor deze pan. Voeg na een minuut of twee de stukken worst toe aan de wokpan en bak deze ongeveer één minuut mee.

Nu gaan we echt de pan vullen. Voeg de zoete aardappel toe aan je wokpannen. Ik verdeelde dus alle ingrediënten gelijkmatig over de twee wokpannen, omdat ik er twee gebruikte. Voeg een halve liter bouillon aan de pannen (of in mijn geval dus 250 milliliter in elke wokpan). Leg een deksel op de wokpan en bak op matig vuur. Roer regelmatig door de pan heen en wanneer de zoete aardappel richting zacht gaat voeg je ook de kalettes toe. Nu leg je de deksel weer op de pan en als de kalettes na ongeveer 5 minuten redelijk zacht zijn, voeg je de paprika toe. Je hoeft de paprika maar kort mee te bakken en dan is dit heerlijke recept al klaar!

Ik snap dat je denkt, maar wat zijn die kalettes nou? Nou ik vond het een beetje een mengeling tussen bloemkool, broccoli en spruitjes met een bijsmaak van noten. Heel erg lekker!

Geen reactie's

Geef een reactie