Mexicaanse wraptaart

Onderstaand recept is gebaseerd op 4 personen:

Ingrediënten
 • 1 pak bietenwraps van No Fairytales
 • 1 pak wortelwraps van No Fairytales
 • 500 gram gehakt
 • 1 ui
 • 2 paprika’s Verschillende kleuren ziet er het leukste uit!
 • 1 blik kidneybonen
 • 1 blik maïs
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 125 gram crème fraîche
 • 2 eetlepels Skyr Je kunt ook yoghurt/kwark gebruiken
 • Geraspte kaas Zoals als je wilt, hoe minder hoe gezonder
 • Diverse kruiden Ik gebruikte cayenne, knoflook, peper, zout en paprikapoeder
Bereiding

Zet je oven aan op 200 graden en laat hem voorverwarmen. Snijd de ui klein en bak deze in een koekenpan. Als de ui een beetje glazig is geworden, dan kun je de gehakt erbij doen. Maak je gehakt zo klein mogelijk door erin te hakken in jouw pan. Dit is zometeen erg makkelijk voor het stapelen van jouw wraptaart.

Snijd tussendoor de paprika in kleine blokjes. Het liefst 1 bij 1 centimeter bijvoorbeeld. Ook dit maakt het weer makkelijk om de taart op te bouwen. Blijf het gehakt en de ui ook roeren in de koekenpan. Wanneer de gehakt goed gaar aan het worden is, kun je de kidneybonen, de maïs en de tomatenblokjes hierbij voegen. Kruid het mengsel met diverse kruiden. Bij de ingrediënten staan de kruiden die ik heb toegevoegd. De paprika voeg je niet aan de pan toe en leggen we dus ongebakken op de wraptaart. We maken ook nog een klein simpel sausje voor in en op de wraptaart. Pak een mengkom en doe hier de skyr en de crème fraîche in. Meng deze en voeg naar smaak alle kruiden in. Ik raad aan om de kruiden te gebruiken die ik ook gebruikte, omdat deze een goede combinatie zijn voor een mexicaanse touch. Proef tussendoor je sausje om hem te oordelen of je nog meer kruiden erbij moet doen.

We kunnen inmiddels beginnen met het stapelen van de wraptaart. Mocht je de wraptaarten er extra feestelijk uit willen laten zien, kun je een van de twee beginnen met een bietenwrap en de andere met een wortelwrap en dit omstebeurt omwisselen. Je kunt de wraps gaan bouwen in een ovenschaal, maar het is ook mogelijk om dit op een vel bakpapier te doen op je ovenrek. Dat deed ik deze keer namelijk! Na de eerste laag smeer je een kwart van je saus op de twee bodem wraps. We gaan dus twee taarten maken voor 4 personen. Leg daarna op elke wrap een kwart van de gesneden paprika.

Nu gaat het bouwen van de wraptaarten echt beginnen. Op elke wraptaart die je zojuist begonnen bent, leg je een nieuwe wrap. Voor de gezellige afwisseling in kleuren, legde ik dus een bietenwrap op de wortelwrap en andersom. Nu is het de beurt voor de inhoud van je koekenpan! Bedek beide wraps met je gehaktprutje en leg er opnieuw een wrap op. Herhaal dit totdat je de laatste wrap op beiden taarten legt. Als het goed is nu je gehaktprutje ook op. Je hebt nog de helft van je saus en paprika over. Deze verdeel je over de de twee bovenste wraps en naar smaak kun je hier nog wat geraspte kaas en/of kruiden overheen doen.

Zet deze ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven en klaar is kees! Pak een scherpe mes op hem mee te snijden en dan wens ik je smakelijk eten.

Geen reactie's

Geef een reactie