Ovenpasta

Ingrediënten
 • 400 gram kip
 • 2 puntpaprika’s
 • 2 courgettes
 • 1 ui
 • 1 rode peper
 • ½ prei
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 220 gram pasta Ik gebruikte Penne Volkoren
 • Geraspte kaas
 • Croutons Ik koos voor de croutons met peterselie kruiden
 • Kruiden Ik gebruikte knoflookpoeder en Italiaanse kruiden
Bereiding

Verwarm je oven op 200 graden en zet een pan op het fornuis met water om zo dadelijk je pasta te kunnen koken. Begin met het snijden van je kip, ui en rode peper, zodat je die als eerste kunt gaan bakken in een koekenpan. Wanneer de olie in je koekenpan warm is, kun je als eerste de ui, rode peper en kip in de pan gaan bakken. Begin met de ui en de rode peper en wanneer de ui een beetje glazig is geworden, voeg je de kip er aan toe. Inmiddels kookt het water in je pan en kun je daar de pasta indoen, zodat deze kan beginnen met koken. Voeg wat kruiden toe om je kip wat extra smaak te geven.

Snijd vervolgens de courgette en prei klein. Roer tussendoor nog wel in de koekenpan. Wanneer de kip gaar is, voeg je de courgette en prei toe aan de koekenpan. Ook nu blijf je roeren in de koekenpan en kun je tussendoor de puntpaprika in stukjes snijden. Als de puntpaprika klein gesneden is, vet je jouw ovenschaal in. Dit kun je doen met boter of olie, aan jou de keuze. Voeg tussendoor de tomatenblokjes toe aan de kip en groenten. De pasta is waarschijnlijk inmiddels gekookt. Ook als hij nog nét niet klaar is, is dat voldoende, omdat de pasta in de ovenschaal nog in de oven zal gaan.

Giet de pasta af en doe deze vervolgens als eerste in de ovenschaal. De puntpaprika kun je hier nu overheen verspreiden. Nu kun je de inhoud van je koekenpan geheel over de pasta en puntpaprika gieten. Ook de laatste sappen die misschien in de koekenpan blijven hangen, voeg je toe aan de ovenschaal. De ovenschaal zal nu zo goed als vol zijn. Verspreid over de gehele oppervlakte nu de geraspte kaas. Je kunt dit zo gezond houden als je wilt en dus eventueel ook zo vettig als je wilt. Als laatste maak je de croutons klein. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de croutons in een (schone) theedoek te leggen en hierop te slaan. Hier zijn natuurlijk tal van mogelijkheden voor, dus dat laat ik lekker aan jouzelf! Wanneer je croutons kleiner zijn, voeg je deze als laatste toe op jouw ovengerecht.

De ovenschaal mag nu de oven in en dit is maar nodig voor 10 à 15 minuten. Hou je ovenschaal na 10 minuten in de gaten. Zorg dat de kaas een beetje bruinig is, dan is het áltijd goed! Alle groenten en kip die gaar moeten zijn, zijn namelijk inmiddels al gaar doordat ze gebakken zijn in de pan. Dit gerecht is ook ideaal als je visite krijgt. Je kunt namelijk de gehele schaal al van te voren maken en wanneer je aan tafel wilt met jouw bezoek, de schaal even in de oven zetten. Tadaaa, ideaal!

Geen reactie's

Geef een reactie