Pulled chicken springrolls

Onderstaande heb ik aangehouden voor twee personen. Het hangt er wel vanaf hoe vol je ze maakt, wellicht heb je dan maar zes rijstvellen nodig.

Ingrediënten
  • 8 rijstvellen
  • 75 gram wortel julienne
  • ½ komkommer
  • 1 mango
  • 2 kipfilets
  • Handje munt
  • BBQ-saus
Bereiding

Maak de bouillon en kook de kipfilet in ongeveer 12 minuten gaar. Laat de kip afkoelen en trek deze met twee vorken uit elkaar. Voeg hier nu bbq-saus toe zodat alle kip een beetje ‘aangeraakt’ is door de saus. Snij zowel de komkommer als de mango in reepjes. De munt kun je zowel met je handen scheuren als klein snijden. Pak een grote schaal en doe hier goed warm (niet heet) water in.

Wanneer je aan tafel zit kun je de rijstvellen per stuk in deze schaal leggen. Houd deze ongeveer 20 tot 25 seconden in het water, zodat deze zacht wordt. Kijk uit! Ook niet te lang, want dan is hij te zacht.

Wanneer je de rijstvel uit de bak water legt en op je bord legt, kun je deze gaan vullen. Verdeel je ingrediënten over het midden. Begin met het dichtvouwen van jouw vel aan de onderkant. Leg vervolgens beiden zijden dicht en dan de bovenkant. Doordat het vel plakt, zal hij dicht blijven zitten en kun je gaan eten! Natuurlijk kun je ze ook allemaal eten en daarna pas gaan eten. Bij het eten kun je hem eventueel nog dippen in wat BBQ-saus.

Het was echt onwijs lekker!!! De combinatie van de zoete mango met de munt was sowieso echt top. De rest paste er ook echt helemaal perfect bij. Dus zeker een aanrader. Wel moet je de rijstvellen niet te vol leggen, want dan krijg je hem echt niet dicht gerold en eet het dus ook een stuk lastiger.

2 Reactie's
  • Alissa Maas
    Geplaatst op 09:34h, 07 augustus Beantwoorden

    Klinkt heerlijk. Er ligt nog mango, munt en bbq-saus in de koelkast. Ga ik zeker deze week maken!

    • puurmaddie
      Geplaatst op 20:31h, 07 augustus Beantwoorden

      Nice Alissa, ik ben benieuwd hoe je de smaken combinatie vond, laat je het nog weten? Smakelijk alvast hihi 🙂

Geef een reactie