Rode biet met geitenkaas wrapjes

Ingrediënten
  • 1 pak bietentortilla’s van No Fairytales
  • Ongeveer 250 gram gekookte rode bieten Ik kocht die van de Lidl. Deze liggen (niet gekoeld) tussen de verse groenten, maar zijn verpakt per 500 gram.
  • 150 á 200 gram geitenkaas Ik koos de verse geitenkaas in plakjes verpakt als rol, smaak naturel.
  • Verse bladspinazie Je hebt ongeveer 2 volle handen nodig.
Bereiding

Maak de gekookte rode bieten open en snijd deze bieten in kleine blokjes. Des te kleiner je blokjes, des te makkelijker is de volgende stap. Gebruik je keukenmachine om de helft van de geitenkaas met de blokjes rode bieten met elkaar te mengen. Omdat geitenkaas van zichzelf erg plakt, blijft deze hecht aan elkaar zitten. Om dit te verminderen, kun je het beste tussendoor met een lepel bijvoorbeeld de geitenkaas in stukjes verdelen in de keukenmachine. Uiteindelijk mengt zicht de geitenkaas zich goed met de rode bieten en krijg je een beetje een roze pap. De rode bieten hoeven niet helemaal geprakt te zijn, maar maak ze redelijk klein. Dat is uiteindelijk namelijk het makkelijkste in de wraps!

Leg je wraps los van elkaar op bijvoorbeeld een snijplank. Beleg de wrap over de gehele wrap met blaadjes verse spinazie. Schep een aantal eetlepels van de roze bieten-geitenkaas pap over de wrap. Het makkelijkste is om deze in een ‘strook’ neer te leggen in het midden van de wrap, het breedste deel. Als het goed is heb je nog de helft van je geitenkaas over. Verdeel deze in vijf stukken, zodat je voor elke wrap evenveel extra geitenkaas kunt toevoegen. De geitenkaas die je per wrap hebt, kun je het beste brokkelen en in een strookje op de bietenpap leggen. Nu is het een kwestie van het dichtrollen van je wrap. Het makkelijkste is om één zijde vast te pakken en deze over de inhoud heen te slaan, zodat het deel met de bietenpap geheel ‘verdwijnt’ in je wrap. Rol de wrap vervolgens verder door en maak je volgende wrap tot je ze alle vijf op deze manier hebt gemaakt.

Het is aan te raden om de wraps even in de koelkast te leggen voordat je ze gaat snijden. Dan worden de wraps namelijk iets zachter en worden ze dus beter één geheel. Fijn, want dan vallen ze ook niet zo snel uit elkaar.

Geen reactie's

Geef een reactie