Wrap taart met pesto

Één wrap taart met de kleine wraps kun je met z’n tweeën op eten!

Ingrediënten
  • 1 pak (vijf wraps) wortel tortilla’s Ik had die van No Fairytales
  • 2 paprika’s Ik had een ‘normale’ en één puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 1 rood pepertje
  • 1 stuk kipfilet
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 75 – 100 gram crème fraîche light (kleine versie)
  • 1 eetlepel pesto
Bereiding

Zet je oven aan op 200 graden om even voor te verwarmen. Vervolgens begin je met het snijden van zowel je ui als je rode peper. Wanneer deze gesneden zijn, kun je deze in een koekenpan bakken. Daarna snijd je de kip klein. Roer regelmatig je ui en rode peper in de koekenpan. Gebruik echt geen te grote stukken, want hoe kleiner hoe makkelijker zometeen bij het opbouwen van je wraptaart. Na het snijden van de kipfilet, voeg je deze ook in de koekenpan aan de ui en rode peper toe.

Roer regelmatig in de koekenpan, maar snijd tussendoor alvast de paprika’s. De ‘normale’ paprika (ik had een groene) sneed ik ook vrij klein. De rode puntpaprika sneed ik alleen in schijven. De reden daarvan is om je wraptaart een fijne uitstraling te geven en dus ook lekker fotogeniek te maken! De normale, groene paprika voegde ik ook toe in de koekenpan en roerde deze nogmaals een paar keer om. De rode puntpaprika gebruik je dus nog niet! Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes, ook weer lekker klein, zodat het stapelen zometeen makkelijk gaat. Voeg als laatste de eetlepel pesto erbij en laat dit nog even zachtjes opstaan. Waarschijnlijk is de kip inmiddels wel gaar namelijk.

En nu kan het opbouwen beginnen. Je kunt dit zowel in een ovenschaal leggen (als die groot genoeg is), maar ook op een bakplaat met bakpapier. Ik koos ditmaal voor de grote ovenschaal. Leg je eerste wrap erop en besmeer hem met crème fraîche. Leg hier vervolgens want (lelijkere) schijfjes puntpaprika op. Ik zeg hier expres de lelijkere schijfjes, want je wil de mooiste straks bovenop hebben natuurlijk. Hierna leg je nog een wrap erop. Nu kun je de helft van je koekenpan inhoud op deze wrap leggen. Verspreid de inhoud zoveel mogelijk over de hele wrap. Nu leg je de derde wrap erop. Deze smeer je weer in met een beetje crème fraîche en beleg je met kwartjes cherrytomaatjes.

Inmiddels gebruik je alweer je vierde wrap en begint je taart al vorm te krijgen. Nu kun je de andere helft van de koekenpan inhoud erop leggen en vervolgens afsluiten met je vijfde en laatste wrap. De bovenste wrap kun je mooi gaan versieren. Ik deed dit met crème fraîche, een aantal kwartjes cherrytomaatjes en met de mooie rode puntpaprika schijfjes. Uiteraard kun je hem nog kruiden. Ik gooide er nog wat basilicum kruiden en peper overheen. Dit was erg lekker (en fotogeniek!), maar was niet per se nodig.

Zet je wraptaart ongeveer tien minuten in de oven en KLAAR!

Geen reactie's

Geef een reactie