Zachte pindakaas koeken

Ingrediënten
  • 125 gram cannellini bonen
  • 2 eetlepels pindakaas Ik koos voor de pindakaas van de Body & Fit Shop.
  • 20 gram speltmeel
  • 2 eieren
  • 20 gram eiwitpoeder Ik had de chocolade smaak van Body & Fit Shop.
  • 2 theelepels bakpoeder
Bereiding

Dit is een heel makkelijk recept, dus iedereen kan dit! Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de cannellini bonen klein tot het een smeuïge pap wordt. Ik doe dit door ze in de keukenmachine te zetten. Hier hoeft verder niets bij. De bonen hebben zelf genoeg vocht om een smeuïge pap te worden. Pak een grote kom en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe. Roer dit geheel door elkaar en aan het einde kun je dan ook de pap van de cannellini bonen er aan toevoegen. Blijf alles goed mengen totdat het een echt mengsel is geworden en je geen oneffenheden meer ziet.

Pak een vel bakpapier en leg negen hoopjes van het mengsel op je vel bakpapier. Maak deze zo plat mogelijk en zet vervolgens de koeken in de oven. Na vijftien minuten zijn ze klaar en raad ik het aan ze even een beetje te laten afkoelen. Na het afkoelen mag je ze dan eindelijk proeven!

Je kunt het eiwitpoeder eventueel weglaten, maar ik sport veel dus probeer zo hier en daar wat extra eiwitpoeder te gebruiken voor het herstel van mijn spieren, maar het is geen must! Daarnaast kun je het speltmeel ook vervangen door bijvoorbeeld tarwemeel of amandelmeel.

Geen reactie's

Geef een reactie