Bang voor mijn eerste hardloopwedstrijd

Gisteren heb ik mijn eerste hardloopwedstrijd gelopen. Ik vond het echt mega super spannend en was vooral bang! Ben benieuwd of meerdere mensen dit eerder ook zo ervaren hebben. In ieder geval ga ik je even vertellen waarom ik het zo eng vond en hoe ik het uiteindelijk vond.

Al vanaf kinds af aan vind ik sporten fantastisch, maar misschien wel daardoor ben ik ook erg fanatiek. De beste zijn, de snelste zijn, dát is waarvoor ik sport. Zoals ik vroeger alle (topklasse) hockeywedstrijden wilde winnen, ga ik op zondag tijdens onze wedstrijden nog steeds voor de winst. Logisch ook wel, want ja je gaat niet een hockeyveld op om alleen een balletje te rollen. Nu ik een half jaar geleden het hardlopen eigenlijk weer (opnieuw!) heb ontdekt, vroegen mijn vriend en zijn familie of ik dan dit jaar ook mee ging doen aan een hardloopwedstrijd. Vrij snel zei ik ‘JA!’, maar ook vrij snel dacht ik ‘Wil ik dit wel echt?’. Toen begon ik dus bang te worden. Wat als ik dan niet de snelste zou zijn, wat als allemaal andere hardlopen mij gingen inhalen. Zou ik dan stoppen en mijzelf vervloeken? Geen idee, maar ik was er wel bang voor. Tegelijkertijd hoopte ik dat natuurlijk niet en dat al die andere hardlopers mij juist meer zouden gaan motiveren. Toch heb ik mijzelf ingeschreven. Mijn eerste hardloopwedstrijd was in Amsterdam tijdens de marathon van 2016. Overigens ging ik natuurlijk geen marathon lopen, maar de afstand van 8 kilometer. Een mooie eerste wedstrijdafstand, waar we overigens dus met z’n allen voor inschreven.

Het tegendeel werd bewezen. Ik was voor niets bang geweest. Het was helemaal niet erg om ingehaald te worden. Het was helemaal niet erg om niet de snelste te zijn. Ik kan ook niet zeggen dat ik gemotiveerd werd door andere hardlopers, maar de sfeer, wauw, dat was echt ge-wel-dig!

Sowieso dus een dikke aanrader om deze route eens mee te lopen. Wat een fantastische route. Ruim 2 kilometer door het vondelpark, onder het Rijksmuseum door en eindigen in het Olympisch Stadion. Al die mensen, al die muziek, wow dat vond ik toch een stuk leuker dan verwacht! Mede daardoor heb ik ook een mooie tijd neergezet, waar ik erg trots op was. Helemaal voor een eerste wedstrijd, waar ik dus vet zenuwachtig voor was! Mijn tijd was uiteindelijk 0:44:52 voor dus 8 kilometer.

Het is dus écht waar: meedoen is belangrijker dan winnen! Op naar de volgende wedstrijd…

Liefs,

Madelon

Geen reactie's

Geef een reactie