Over mij

”Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om mentaal en fysiek lekkerder in je vel te zitten.”

– Madelon Donders

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar wie er achter DondersFit zit. Mijn naam is Madelon Donders, 30 jaar jong, samenwonend met mijn vriend in ‘s-Hertogenbosch en volop energie om jou te helpen! Daarnaast sta ik met veel enthousiasme in de keuken voor heerlijke, gezonde en snelle gerechten, maar ben ik ook heel graag sportief bezig!

Opvoeding

Vanuit mijn opvoeding ben ik eigenlijk gewend altijd met eten bezig te zijn. Ondanks het feit dat mijn ouders jonge actieve sporters waren, weet ik niet beter dan dat zij ook altijd met een dieet bezig waren. In mijn ogen is er geen dieet dat mijn ouders niet gevolgd hebben, of althans geprobeerd hebben. Hierdoor ben ik enorm geïnteresseerd in voeding en dan voornamelijk in gezonde voeding. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om mentaal en fysiek lekkerder in je vel te zitten en daarom wilde ik daar wat mee gaan doen.

Mijn ontwikkeling

Naast mijn interesse in voeding vond ik ook sport enorm interessant! In 2017 heb ik daarin de opleiding Fitness trainer lever A gevolgd en afgerond. Aansluitend heb ik daar een specialisatie in trainen met een kettlebell aan toegevoegd. Toch vond ik voeding nog steeds het meest interessant en daarom ben ik begin 2018 de opleiding Voedingsdeskundige gaan volgen. Ook startte ik toen met mijn huidige baan, waardoor ik mijn focus nog even niet had voor het opzetten van mijn eigen onderneming. Wel wilde ik daar verandering in gaan brengen en daarom heb ik begin 2020 de stap genomen om de opleiding Leefstijlcoach met als module BGN Gewichtsconsulente te gaan volgen. Tijdens deze opleiding had ik de opdracht om al cliënten te gaan begeleiden, een evenement omtrent voeding te houden én een ondernemingsplan te schrijven. Door middel van deze opleiding vond ik een manier om echt mijn eigen onderneming op te kunnen gaan zetten en jou vervolgens te kunnen gaan helpen met een voedingsvraag of -probleem!

Eten en bewegen

Een kijkje in mijn leven is misschien wel leuk en daarom een stukje over wat ik het liefste eet en wat voor sporten ik graag beoefen!

 

Qua eten kan je mij echt met zóveel blij maken. Ik begon vooral met het koken van veel verschillende soorten pastagerechten, maar inmiddels ben ik ook enorm creatief met wraps, aardappels, rijst, risotto, springrolls, soepen en stoofpotjes. Er is vast nog veel meer en dat deel ik graag met jullie allemaal. Op dit moment ben ik enorm fan van risotto’s. Je kunt zo enorm wisselen met de ingrediënten, dat je telkens weer een compleet andere risotto kunt serveren. Vooral met gegrilde paprika en cherrytomaten vind ik top, maar ook met kastanje champignons en groene asperges. Het water loopt mij tijdens het schrijven van dit stukje in de mond.

 

Gelukkig sport ik ook erg graag en ook daarin kun je mij met veel manieren van bewegen blij maken. Als jong meisje ben ik begonnen met tennissen, maar vanaf mijn twaalfde veranderde ik van sport en ging ik hockeyen. Dat doe ik op dit moment nog steeds. Als keeper ben ik onderdeel van een onwijs gezellig, maar ook fanatiek hockeyteam! Daarnaast ben ik al sinds mijn zestiende aan het hardlopen en aan het fitnessen. Hardlopen doe ik vooral ook voor een goede conditie en het genieten van de natuur. Het fitnessen voor het sterker worden en het fitter voelen.

Madelon Donders

Opleidingen

2013

HBO Commerciële Economie

 

2017

Fitness Trainer (Level 1)

 

2017

Kettlebel training (Level 1)

 

2018

Voedingsdeskundige (Level 1 en 2)

 

2020

Leefstijlcoach module Stress- en slaapmanagement

 

2020

BGN Gewichtsconsulente

 

2021

Leefstijlcoach module Bewegen en trainen

 

2021

Leefstijlcoach module Coach- en gedragsverandering

 

Allen behaald met een diploma of certificaat.

s

Ervaringen van cliënten